Укрзалізниця відновила сполучення у звільнених містах Київщини

Укрзалізниця відновила залізничний міст через річку Ірпінь та запустила залізничне сполучення з Бучею, Ірпенем, Ворзелем, Бородянкою та іншими населеними пунктами цього напрямку.

На маршруті курсуватимуть поїзди в рамках проєкту City Express, повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Зазначається, що з 7 травня щоденно курсуватиме поїзд № 6630 Бородянка (відбуття о 19:10) – Святошин (прибуття о 20:11). Потяг робитиме зупинки на станціях Макійчукове, Клавдієве, Немішаєве, Кичеєве, Ворзель, Склозаводська, Буча, Лісова Буча, Ірпінь, Біличі, Новобіличі.

Також на станції Святошин можливі пересадки на Кільцеву електричку як у напрямку Сирця, Почайни та Троєщини, так і до центрального вокзалу, Видубичів та Дарниці.

Водночас вже з 8 травня відновленою ділянкою почнуть курсувати такі поїзди:

  • поїзд №6603 Святошин (відбуття о 05:20) – Бородянка (прибуття о 06:27);
  • поїзд №6608 Бородянка (відбуття о 06:40) – Святошин (прибуття о 07:40);
  • поїзд №6619 Святошин (відбуття о 17:52) – Бородянка (прибуття о 18:59).

Найближчими днями також планується поновити курсування поїздів далекого сполучення відновленим мостом у напрямку Коростеня: розглядається 12 маршрутів, з них 3 міжнародних.

Пресслужба перевізника нагадує, що в перші дні повномасштабного вторгнення залізничникам вдалося евакуювати з Ірпеня до столиці близько 4,5 тисяч мешканців, переважно жінок і дітей. Після цього колію було пошкоджено обстрілами, кілька порожніх пасажирських вагонів, що їхали за ірпінськими біженцями, зійшли з рейок.

Залізничний міст через річку Ірпінь в однойменному місті Київської області було зруйновано 21 березня. Ремонтні роботи тривали менше місяця.

Нагадаємо, із міркувань безпеки Укрзалізниця тимчасово обмежила продаж залізничних квитків через партнерські сервіси: Приват Банк, Tickets.ua, Proizd.ua та інші.