Україні нададуть $1,492 млрд для виплати зарплат

Україна отримає $1,492 млрд на зарплати бюджетникам.

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про утворення делегації від України для участі у переговорах з представниками Міжнародного банку реконструкції та розвитку щодо угоди про фінансування проєкту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”.

“У квітні Світовий банк надав пропозицію Уряду України для старту підготовки нового інвестиційного проєкту з невідкладної підтримки надання державних послуг в Україні. У рамках цього проєкту за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Міжнародної асоціації розвитку Україна отримає позику у розмірі $1,492 млрд”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про своє бачення “плану Маршалла” для України

Кошти підуть на оплату праці працівників державних органів та бюджетних установ освіти, як на національному, так і регіональному рівнях.

Німеччина посилює допомогу Україні, яка переживає гуманітарну катастрофу через війну, що розпочала РФ. Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц у відеозверненні до учасників донорської конференції для допомоги Україні, що відбувається у Варшаві.