Путін згортає операцію в Сирії та перекидає російські війська в Україну

Для досягнення своїх цілей в Україні путін вирішив згорнути військову операцію в Сирії та направити тамтешні російські війська на Донбас.

Про це повідомляє видання The Moscow Times із посиланням на джерела.

За даними видання, РФ почало виведення військ із Сирії. Їх концентрують у трьох аеропортах перед відправленням в Україну. Російські авіабази в Сирії Москва залишає військово-політичному формуванню «Корпус вартових Ісламської революції» й ліванській терористичній організації «Хезболла».

За даними міністерства оборони РФ, у 2015-2018 роках у Сирії перебували 63 тисячі російських військових, з яких половина — офіцери. Точна чисельність російського контингенту невідома.

The Moscow Times звертає увагу, що військовою операцією РФ у Сирії керував генерал Олександр Дворніков, який нині відповідає за проведення війни в Україні.

Ще раніше з’являлися докази участі у війні в Україні окремих військових, які були залучені до сирійської кампанії. Так, учасник російських бомбардувань у Сирії Сергій Малов у квітні 2022 року скидав бомби в районах міст та селищ України, в тому числі на Ізюмщині.

Раніше повідомлялося, що українців змушують приймати громадянство самопроголошеної «ЛНР». В іншому випадку на громадян чекають репресії.

Пентагон розширює поставки комерційної зброї та військової техніки в Україну. На $136 млн будуть закуплені безпілотні літальні апарати, ракети з лазерним наведенням, біноклі.