На Запорізькому напрямку окупанти залишають свої позиції – Генштаб

Підрозділи Сил оборони в районі населеного пункту Пологи Запорізької області успішно нанесли вогневе ураження окупантам, знищивши частину їх озброєння та військової техніки.

Особовий склад ворога залишив позиції, йдеться у новому зведенні Генштабу в Facebook.

За підтримки авіації окупанти намагалися вести наступальні дії в напрямку населеного пункту Полтавка Запорізької області, але зазнали втрат і відійшли на раніше зайняті позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В яких областях України буде комендантська година 8-9 травня

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону та наносить ракетні удари по військовій та цивільній інфраструктурі.

Російські окупанти не проводили наступальних дій на Криворізькому напрямку. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник також не проводив активних бойових дій.

Окупанти несуть значні втрати у боях з підрозділами Сил оборони України. Так, у населеному пункті Бурчак виявили розміщення понад 100 поранених військовослужбовців повітряно-десантних військ збройних сил РФ.

Російські терористи не залишають планів наступу на деякі міста України. Зокрема, вони хочуть знову прорватися на Миколаїв та Кривий Ріг. Відомо, що загарбники хочуть вийти на адміністративні межі Херсонської області, щоб створити умови для наступу на зазначені міста.