Пентагон виділить $17,8 млн на закупівлю безпілотників Switchblade для України

Міністерство оборони США укладе контракт на $17,8 млн на виробництво та відправку безпілотників Switchblade в Україну.

Ці безпілотники будуть закуплені та доставлені до України в рамках додаткового фінансування Ініціативи сприяння безпеці України, яке було прийняте Конгресом США у середині березня, заявив журналістам заступник міністра оборони Вільям А. ЛаПлент, повідомляє ЛІГА.

Загальне фінансування ініціативи склало 300 мільйонів доларів, на даний момент Міноборони виділило 136,8 мільйона доларів із цієї суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден підпише новий пакет допомоги Україні на $100 млн – ЗМІ

Загалом 136,8 мільйона доларів витрачені на закупівлю та відправку “безпілотних авіаційних систем Puma, передової системи високоточної зброї, пристроїв зв’язку, бойового медичного обладнання та витратних матеріалвв, сухпайків та біноклів”.

Міністерство оборони США також використає 1,45 мільярда доларів із схваленого Конгресом фінансування у розмірі 3,5 млрд доларів для поповнення запасів комплексів Javelin та Stinger та ключових компонентів для них.

Switchblade тактичний боєприпас, що барражує, розроблений американською компанією AeroVironment. Несе боєголовку і призначений, залежно від модифікації, для атаки живої сили, незахищеної техніки та броньованих цілей. Досить малий для того, щоб оператор міг переносити БПЛА у себе в рюкзаку, і запускається з багатьох наземних, морських та повітряних платформ. Існує у двох варіантах – Switchblade 300 та Switchblade 600, а також у неозброєній модифікації Blackwing.