Зникли безвісти посеред моря: у РФ офіційно пояснили батькам долю солдатів із крейсеру “Москва”

Росіян намагаються переконати, що потоплений українськими військовими крейсер “Москва” не заходив до територіальних вод України та не брав участь у воєнних діях.

Так військова прокуратура РФ пояснила батькові одного зі строковиків крейсеру Дмитру Шкребецю “зникнення” його сина. Відповідь прокуратури опублікував розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

“Перевірка показала, що корабель, на якому проходив військову службу Шкребець Є. Д. не входив до територіальних вод України, а також не був включений до переліку з’єднань та військових частин, які залучаються до участі у спеціальній військовій операції”, йдеться у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оцінили, скільки ядерних боєголовок було на затонулому крейсері “Москва”

У військовій прокуратурі РФ зазначили Дмитру Шкребцю, що його сина навіть не вважають загиблим.

Судячи із відповіді, хлопця оголосили “безвісно відсутнім у військовій частині” внаслідок “надзвичайної події, яка спричинила загибель корабля”.

13 квітня повідомили про ураження російського ракетного крейсера “Москва” українськими ракетами “Нептун”. Унаслідок обстрілу Росія втратила 16 крилатих ракет.

14 квітня міноборони Росії визнало, що на палубі флагмана ЧФ РФ сталася пожежа. Її пояснили “випадковою детонацією боєприпасів”. Про інцидент командування доповіло особисто російському президенту Володимиру Путіну.

Того ж дня українське військове командування повідомило, що внаслідок влучання українських ракет крейсер “Москва” почав тонути. Згодом стало відомо, що судно затонуло після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

У російському Міноборони підтвердили загибель лише капітана “Москви”, а 27 осіб були оголошені безвісти зниклими. За даними журналістів, серед зниклих є строковики.