У розвідці розповіли про “божевільні ідеї” російських окупантів

У Херсоні 27 квітня російські окупанти збиралися провести псевдореферендум.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав про це в інтерв’ю для НВ.

Він сказав, що в загарбників головна проблема – кадровий голод.

“Потенційні колаборанти, на яких вони робили ставку перед війною, у багатьох випадках себе абсолютно не виправдали. Певна кількість людей погодилася на співпрацю. Але доволі невисокий відсоток із тих, хто це зробив, насправді здатен керувати хоча б якимось районом міста”, – розповів він.

Росіяни хотіли відтворити Таврійську губернію, яка існувала нетривалий час у Російській імперії. Це територія Криму, Херсонської, частково Миколаївської, Донецької і Запорізької областей з адміністративним центром у Сімферополі.

Друга ідея – Небесне місто. Це Одеська й Херсонська область, частина Миколаївської області, місто Дніпро й частина Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка дізналася про військові склади РФ біля кордонів України – Міноборони

“Була така концепція. Ще раз кажу: це – хворий розум. Ось ці дві божевільні ідеї, які вони всерйоз сприймають і зараз намагаються відтворити”, – підсумував Буданов.

Росія готується оголосити мобілізацію 9 травня. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Кремль прагне перемоги на Донбасі до 9 травня. Але не встигає досягти хоч якихось успіхів.