Американська розвідка підтвердила, що генерал РФ Герасимов був на Донбасі – ЗМІ

Розвідка США підтвердила, що начальник генштабу ЗС Росії Валерій Герасимов був на Донбасі.

Однак зараз невідомо, чи він був поранений, як про це раніше повідомляли. Про це заявив CNN високопосадовець міноборони США.

“Ми знаємо, що він був на Донбасі кілька днів, починаючи з минулого тижня. Ми не знаємо, чи він ще там”, – сказав посадовець.

Він зауважив, що були повідомлення про те, що Герасимов зазнав поранення, але в США підтверджень цьому немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія задіяла 65% наземної бойової сили. Найелітніші підрозділи зазнали найбільшого виснаження – британська розвідка

Поки не знають, чому Герасимов їздив на фронт в окуповані росіянами райони України, і чи свідчить така поїздка про брак довіри Кремля до генерала Олександра Дворнікова. Зазначають, що поїздка Герасимова свідчить про те, що він хотів безпосередньо “побачити перебіг операції”.

Водночас начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав в інтерв’ю виданню “НВ”, що Герасимов приїжджав в Ізюм на Харківщині через провалення воєнних планів РФ.

“Якщо він був вимушений поїхати на передову, мабуть, щось сталося. А що? Причина лише одна – незадовільні плани щодо просування. Окупація провалюється, вони не встигають. У них був головний термін – встигнути до 24 квітня закінчити “спецоперацію”, вони його повністю провалили. Друга дата – це завершити операцію хоча б у Донбасі до 9 травня. Якщо вони цього не зроблять, це ще більше ускладнить політичне забарвлення всього процесу”, – вважає керівник ГУР.

Найвищий російський військовий, начальник генерального штабу РФ генерал Валерій Герасимов відвідав передові позиції російських окупаційних військ в Україні. Візит відбувся наприкінці минулого тижня.