В Держдумі РФ назвали воєнними злочинцями країни, що допомагають Україні

Голова Держдуми Російської Федерації В’ячеслав Володін назвав країни, які допомагають Україні зброєю, воєнними злочинцями.

Союзники України своїми діями “підштовхують світ до катастрофи”, написав він у понеділок в Telegram.

“Лідери низки європейських держав на чолі з Німеччиною можуть втягнути свої народи у великі проблеми. Поставляючи озброєння в Україну вони стають стороною конфлікту. Вони мовчали, коли вісім років тому нацисти в Одесі живцем спалили мирних громадян, нічого не вживали для захисту людей Донбасу. А зараз роблять усе, щоби гинули слов’яни в Україні. Усі глави держав, які ухвалили рішення про постачання зброї, заплямували себе і повинні бути притягнуті до відповідальності як воєнні злочинці”, – написав Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв узявся погрожувати іноземцям, які воюють за Україну

Голова парламенту окупантів також приплів історію, Другу світову та фашистів.

“Усі почали забувати про трагедію Другої світової війни та про те, яку ціну довелося заплатити, щоб звільнити світ від фашизму”, – додав він.

Увесь світ називає воєнними злочинами дії Росії в Україні, оскільки ті займаються геноцидом проти українського народу. Росіяни свідомо обстрілюють цивільних, будинки мирних жителів, їхні автівки, а також катують, ґвалтують та викрадають українців.

Світ не може втрутитися, оскільки, ймовірно, побоюється ядерної війни, якою погрожує російський диктатор Володимир Путін, тому Захід допомагає Україні зброєю, гуманітарною допомогою та запровадженням санкцій проти РФ. Згідно з міжнародним правом, вони не є стороною конфлікту та не беруть участь у війні.