621 особа з “еліти” РФ фігурує в магістральній справі щодо вторгнення в Україну

У “магістральному” кримінальному провадженні щодо повномасштабного вторгнення Росії в Україну вже фігурує 621 підозрювана особа.

Вони є представниками військово-політичного керівництва РФ, повідомив Офіс генпрокурора України в Telegram вранці 2 травня.

“Це міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандисти Кремля”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська армія вбиває українських дітей: оновлена статистика

Зазначається, що правоохоронці загалом зареєстрували 9247 злочинів агресії та воєнних злочинів РФ, з них: 8971 щодо порушення законів та звичаїв війни, 49 щодо планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, 12 щодо пропаганди війни, 215 інші.

Також зареєстрували загалом 4455 злочинів проти нацбезпеки, з них: 2875 щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 738 щодо держзради, 60 щодо диверсії, 782 інші, додали в ОГ.

Офіс генерального прокурора України відкрив 738 справ щодо фактів держзради. Підозрюваним загрожує довічне ув’язнення, повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

За її словами, в Україні є велика градація злочинів, окремо воєнні та злочини, які дотичні до них. Це – державна зрада й диверсії, пособництво державі-агресору й колабораційна діяльність.