“Приїхали відновлювати Донбас” – на Луганщині ЗСУ розгромили “вагнерівців”

Штурмовий загін “Барс-7” зі складу приватної військової компанії “Вагнер” атакував українські позиції на Луганщині. Однак, у ближньому бою українські захисники повністю їх розгромили.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

“Російські війська зазнали важких втрат, багато вбитих, а сім найманців загону взяті полон воїнами однієї з наших механізованих бригад. Найманці повідомили, що їх найняли через військкомати Росії на зарплату 205 тисяч рублів”, – розповів він.

За словами Бутусова, захоплені в полон офіцер – майор Віктор Коржавін із Челябінської області, радист Сергій Богданов із Краснодарського краю, міста Тимошевськ, солдати Володимир Насиров із Уфи, Валерій Суднєв із Іжевська, молодший сержант Дмитро Юшков , мешканець Луганська Дмитро Коваленко, а також ще один громадянин Росії із Томська.

Вони розповіли, що “Барс-7” вийшов на фронт 20 квітня. За 10 днів отримали близько 150 убитих та близько 400 поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 3 тис. “вагнерівців” знищили в Україні – Грозєв

“Дорослі люди, які, за їхніми словами, приїхали відновлювати Донбас, охороняти тил, керувати машинами і говорити по радіо, лікувати поранених. Ну прямо жодного бойовичка серед них, але чомусь взяли автомати і пішли зайняти “порожню висоту”, – зазначив Бутусов.

На його думку, наразі очевидна нестача людських ресурсів у РФ.

“Фактично Росія розпочала часткову мобілізацію”, – підсумував журналіст.

На Луганському напрямку за ворога воюють проросійські бойовики ЛДНР і найманці з групи Вагнера. Про це заявляв голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

24 квітня на території Луганської області окупанти з приватної військової компанії “Вагнер” намагалися зайняти позицію українських захисників. Ворогу це не вдалося. Зазнав втрат.

Росія використовує найманців приватної військової компанії “Вагнера” на сході України і може залучити до боїв понад тисячу цих військових. Про це заявив високопоставлений чиновник НАТО 23 квітня.