“Росія давно є не федерацією, а тюрмою народів” – заява в ООН

Росія навмисне доводить національні республіки та місця компактного проживання корінних народів до занепаду.

Не маючи інших альтернатив, місцева молодь рятується від злиднів підписанням контрактів на службу в російській армії та поліції. Про це заявив верховний старійшина ерзянського народу Сиресь Боляєнь, порушивши питання етноциду з трибуни ООН, повідомляє громадський рух “Ідель-Урал”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Сусідів закатували в погребі. Іздівалися, а тоді пулі пустили в голови” – як Велика Димерка пережила російську окупацію

“Поки ми обговорюємо мандат Форуму, Кремль відправляє представників мого та інших корінних народів РФ знищувати Україну. Росія не визнає Декларацію ООН про права корінних народів. А риторику про захист меншин використовує лише для загарбання чужих земель. Росія давно не є федерацією, а тюрмою народів, у якій вже дев’ятий рік утримує також мільйони громадян України”, – заявив Боляєнь.

Він зазначив, що росіяни вбивають українців, але і самі несуть великі втрати.

Генеральна асамблея ООН 7 квітня виключила Росію з Ради з прав людини. Це відбулося на тлі оприлюднення доказів звірств, які російські військові вчиняють в Україні. За виключення РФ проголосували 93 країни, проти – 24.

Росія перед цим пригрозила, що голосування за або утримання буде розглядатися як “недружній жест” із наслідками для двосторонніх зв’язків. Водночас одразу після голосування РФ заявила, що сама достроково припиняє свої повноваження у Раді ООН з прав людини.