Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США та вручив їй нагороду (фото)

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Глава держави подякував спікеру за візит.

«Я вдячний вам за цей сигнал потужної підтримки з боку Сполучених Штатів Америки, народу, Конгресу – двопалатної та двопартійної підтримки. Цей сигнал високо ціную я як Президент, наша команда й народ України. Це свідчить про те, що США сьогодні є лідером потужної підтримки України в часи війни проти агресії Російської Федерації», – сказав він.

Президент України також відмітив важливість звернення Джозефа Байдена до Конгресу щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі 33 млрд дол. США.

Окрім того, Володимир Зеленський нагородив Ненсі Пілосі орденом княгині Ольги, що засвідчується відповідним указом.

«За вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України постановляю:

Нагородити орденом княгині Ольги ІІІ ступеня Ненсі ПЕЛОСІ — спікера Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки»,  – йдеться у тексті указу.

Фото: Укрінформ.

Делегація Конгресу США на чолі із спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Ненсі Пелосі поїхала до Києва, щоб надіслати чіткий меседж світові: Америка твердо стоїть на боці України, йдеться у заяві делегації.