“Путін вже програв війну, яку сам розпочав” – Макфол

Жодної з цілей, про які президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, починаючи війну проти України, не було досягнуто.

Але водночас своєю війною Путін перекреслив усі економічні досягнення своєї країни. Про це заявив експосол США у Росії Майкл Макфол під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

“Якщо ви подивитеся, що говорив Путін два місяці тому, що він хотів досягти, то він не досягнув нічого з цього”, сказав він.

І тепер, за словами Макфола, в РФ говорять про інші цілі, які відрізняються від того, що декларувалося на початку вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники гатять по Харкову з артилерії: показали фото наслідків

“Я слухаю, що він говорить, слухаю їхню пропаганду і бачу, що вони змінили свої цілі у своїх деклараціях. Вони вже говорять про воєнну операцію із захисту Донбасу. А це вже відрізняється, це абсолютно відрізняється від того, з чого він починав 2 місяці тому”, наголосив експосол.

Макфол наголосив, що Путін вже програв ту війну, яку він сам розпочав 24 лютого.

“Він навіть не вважає Україну державою. Ви просто для нього росіяни з українським акцентом. І він має на меті повернути Україну до російської імперії. Це вже провалилося в нього”, сказав він.

На думку дипломата, Путін своєю війною також перекреслив ті досягнення, які зробили його уряди в економічній сфері.

“Я не бачу жодної людини в Росії, хто міг би виграти від цього. Ні силовики, ні Путін, ні кадебешники, ні олігархи, ні люди середнього класу, ні містяни з великих міст, ні бабусі з Сибіру, які дивляться телевізор і думають, що Путін робить для них щось добре. Всі вони програли”, наголосив Макфол.

Розвідка Великої Британії запевнила, що президент РФ Володимир Путін може оголосили мобілізацію на 9 травня. Експерти переконані, що така вірогідність є, але це “поховає” режим Путіна. Рівень істерії на 9 травня буде максимальний, адже не всі підтримують Путіна, це лише показують, щоб не сісти у в’язницю.