Теракти та звернення Путіна – Росія готує провокації у Придністров’ї

Росія планує здійснити низку провокацій у невизнаному Придністров’ї, щоб готувати місцевих жителів до війни проти України.

Про це свідчить великий надрукований наклад місцевої газети, датований 2 травня. Його показало Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram.

У газеті “Придністров’я” центральним матеріалом стало “Офіційне звернення жителів ПМР до президента РФ Володимира Путіна”. У ньому люди нібито просять його залучити збройні сили невизнаної республіки для дій російської армії. Також відкриваються “мобілізаційні пункти” для набору добровольців.

Зазначається, що таким чином Москва намагається легалізувати тисячі своїх військових, які будуть причетні до провокацій з території ПМР.

Крім того, номер містить агітаційні статті, зокрема, про “криваві теракти”, що сталися на травневі свята у Придністров’ї, під час яких загинули діти, жінки та літні люди.

“Оскільки газета надрукована ще напередодні свят, існує небезпека, що кремлівська влада планує вчинити низку актів залякування серед місцевого населення, відповідальність за які традиційно покладе на “Україну і колективний Захід”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС оприлюднили заяву через провокації в Придністров’ї

Крім того, у текстах наголошено, що “можливості уникнути великої війни у придністровців більше немає, а “Київ і його натовські куратори вже винесли свій вирок та узгодили всі свої дії з Кишиневом і Бухарестом”.

У матеріалах закликають вступити у збройні сили ПМР іноземців. Їм пропонують прийти до “мобілізаційних пунктів”, які також відкрилися у РФ, Абхазії, САР та у так званих ЛДНР.

“Такими діями керівництво РФ може готувати новий плацдарм агресії проти України та підґрунтя для “офіційної” окупації частини території незалежної Молдови”, – зазначили у розвідці.

25 квітня в Тирасполі обстріляли будівлю міністерства держбезпеки невизнаного Придністров’я. За попередніми даними, стріляли з ручного протитанкового гранатомета.

Міністерство внутрішніх справ невизнаної Придністровської Молдавської Республіки стверджує, що в селищі Маяк Григоріопольського району вранці 26 квітня підірвали радіоцентр “Маяк”. Станом на 9:00, заявили у відомстві, було відомо про виведення з ладу “двох найпотужніших антен”.

Згодом заявили про третю атаку на території так званої республіки. Цього разу нібито атакували військову частину в районі села Паркани.