У Британії попередили про плани окупантів на Херсон

Британська розвідка повідомляє, що війська рф націлені окупувати Херсон у довгостроковій перспективі. Свідчення тому є поява в місті проросійської адміністрації та її заяви про «неможливість» повернення в Україну та перехід на російський рубль.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Міністерство оборони Великобританії.

«Ці заяви, ймовірно, свідчать про намір Росії зробити сильний політичний та економічний вплив у Херсоні у довгостроковій перспективі», – йдеться повідомленні.

Як припускають розвідники, мета тривалої окупації Херсона може пояснюватися, зокрема, просуванню військ і контролю Росією над Кримом.

«Стійкий контроль над Херсоном та його транспортними зв’язками підвищить здатність Росії підтримувати своє просування на північ і захід та покращити безпеку контролю над Кримом», – зазначено в повідомленні.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував спроби Росії легітимізувати свою присутність на захоплених територіях України. Він впевнений, що російський рубль на території Херсонщини «не приживеться».

Раніше в Росії відреагували на заяву про підготовку так званого «референдуму» на Херсонщині.  Окупанти нібито не готують створення «Херсонської народної республіки», а думають лише про «економічний розвиток».

Окупанти стикаються з тотальною відсутністю підтримки своїх «ініціатив» серед населення Херсонщини.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури, громадянину України, повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.