Макрон готовий надати гарантії безпеки для України

Президент Франції Еммануель Макрон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив готовність надати гарантії безпеки.

Про це повідомляє посольство Франції в Україні.

Повідомляється, що напередодні лідери обох країн провели телефонну розмову. Макрон заявив про намір протягом свого другого терміну активно працювати над відновленням суверенітету і територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія націлена на тривалу окупацію Херсона – британська розвідка

Він також висловив стурбованість російським ударом по Києву під час візиту генерального секретаря ООН і прем’єр-міністра Болгарії, а також нестерпною ситуацією в Маріуполі. Крім того, обговорювалися переговори, які повинні покласти край війні Росії проти України.

“У зв’язку з цим президент нагадав про свою прихильність суверенітету і територіальної цілісності України, а також про готовність Франції внести вклад в угоду про гарантії безпеки для України”, – йдеться в повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президентом Франції Еммануелем Макроном. Розмова відбулася в суботу, 30 квітня. Макрон пообіцяв посилити військову й гуманітарну допомогу Україні. Президент Франції також заявив, що експерти з його країни й надалі допомагатимуть збирати докази воєнних злочинів росіян в Україні.