Окупанти обстріляли житлові квартали на Луганщині – зруйновано 12 будинків

У Луганській області російські окупанти 19 разів відкривали вогонь по житловим кварталам міст та сіл.

Внаслідок цього 12 будинків стали непридатними до життя. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Ворог здійнис по шість масованих артилерійських обстріли Сіверськодонецька та Лисичанська, а також по три – Рубіжного та Попаснянщини. П’ять зруйнованих багатоповерхівок знаходяться у Сіверськодонецьку, дві – у Рубіжному.

Крім того, у Рубіжному сталася пожежа у двох приватних будинках. У Комишувасі зруйновано будівлю сільради, школу та багатоквартирний будинок. У Лисичанську перебито газогін.

Відомо, що внаслідок ворожих атак загинув один чоловік. Він отримав несумісні з життям травми у ніч із 29 на 30 квітня в Новодружеську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Лисичанська й Сіверськодонецька евакуювали 40 цивільних

Крім того, після захоплення Новотошківського терористи штурмують Оріхове. Там на вулицях тривають бої. Також ворог організував штурм Золотого-4. Ворожі групи виходили під прикриттям артилерії та танків, але були відкинуті.

“Здійснювались спроби обстрілу з літаків Катеринівки та Нижнього. До речі, Золоте-3 зараз зруйноване росіянами вже на 70%”, – зазначив Гайдай.

Також за добу 30 квітня ЗСУ відбили дев’ять атак ворога на Луганщині та Донеччині. Знищено вісім танків, одну артилерійську систему, 24 одиниці бойової броньованої техніки, одну спеціальну машину та п’ять автомобілів.

Підрозділи ППО збили два літаки Су-25 та чотири безпілотні літальні апарати типу “Орлан-10”.

На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання військ противника веде активні дії уздовж всієї ділянки лінії зіткнення. Ворог намагається обстрілювати з артилерії позиції наших захисників.