Польща продовжила безкоштовний проїзд у поїздах для українців

Польща продовжила українським біженцям безкоштовний проїзд у поїздах країни.

Він діятиме до 31 травня. Про це повідомляється на сайті польської державної залізниці PKP Intercity.

Загальні правила проїзду не змінилися. Без оплати за проїзд їздити потягами польської залізниці можуть такі категорії біженців:

– жінки;
– діти віком до 18 років;
– чоловіки та жінки з інвалідністю незалежно від віку;
– всі люди старші за 60 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженці з дітьми в Польщі можуть отримати 500 злотих

Право безкоштовного проїзду надається виключно тим, хто перетнув кордон Польщі, починаючи з 24 лютого.

Щоб користуватися потягами, українські біженці мають взяти безкоштовний квиток у касі або у кондуктора. При цьому треба пред’явити закордонний паспорт, де має стояти штамп про дату перетину кордону (не раніше 24 лютого 2022 року) або інший документ, що посвідчує особу: внутрішній український паспорт, водійське посвідчення, студентський квиток.

Але якщо у касі ви показуєте не закордонний паспорт, а інший документ, тоді потрібно надати підтвердження про отримання номера PESEL з поміткою UKR або пред’явити квиток (паперовий або в смартфоні) на потяг з України до Польщі (з іменем та прізвищем пасажира).

PKP Intercity польська транспортна компанія, яка спеціалізується на міжміських пасажирських перевезеннях зі штаб-квартирою у Варшаві. Надає послуги бюджетних перевезень під торговими марками Twoje Linie Kolejowe та InterCity, а також високошвидкісні перевезення на великі відстані.