На Херсонщині помер ветеран АТО, понівечений тортурами окупантів

На Херсонщині від тортур окупантів загинув ветеран АТО Назар Кагальняк.

Загарбники викрали його з дому в селі Абрикосівка у Херсонській області. Про це розповів професор, завідувач кафедри ботаніки Херсонського держуніверситету Іван Мойсієнко у Фейсбук.

“Назар ветеран АТО, який не брав участі у новій фазі війни. Після АТО він пережив 2 інфаркти, складну операцію на серці”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці прицільним вогнем знищили ворожий пункт управління: “гаряче” відео

Чоловіка жорстоко били та піддавали тортурам, вбивали за те, що він колись був в АТО. Понівеченого тортурами Назара окупанти привезли додому. Він декілька днів був вдома. З кожним днем йому ставало дедалі гірше. Його змушені були доставити в лікарню міста Олешки, де він згодом помер.

“Немає сумніву, що Назара вбили. Не відомо достеменно як саме можливо через крововилив, можливо через тортури електрошокером (він мав кардиостимулятор). Вбили мирну беззбройну людину… Тепер ми маємо зробити все, щоб вбивство Назара стало цвяхом в труні рашизму і тих конкретних воєнних злочинців, які його репрезентують”, – наголосив Мойсієнко.

Назар Кагальняк – батько чотирьох дітей та дід двох онуків. Останні п’ять років він сам, без дружини, доглядав дітей, частина з яких були неповнолітніми. Найменший, який закінчує 1 клас в цьому році, є дитиною з обмеженими можливостями. Принаймні двоє дітей Назара стали неповнолітніми сиротами.

Російські загарбники викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, ветерани АТО.

На зайнятих ворогом територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей проводять масштабні “фільтраційні заходи”. Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку.