Польща продовжила безкоштовний проїзд залізницею для біженців з України

Українським біженцям, які під час війни перебувають у Польщі, продовжили можливість безкоштовного проїзду у потягах ще на один місяць.

У компанії PKP Intercity уточнюють, що безоплатний проїзд у потягах країни діятиме до 31 травня 2022 року включно. Також загальні правила проїзду не змінилися. Як і раніше, без оплати за проїзд їздити потягами польської залізниці зможуть такі категорії біженців з України:

  • жінки;
  • діти віком до 18 років;
  • чоловіки та жінки з інвалідністю незалежно від віку;
  • всі люди старші за 60 років.

Право безкоштовного проїзду надається виключно тим, хто перетнув кордон Польщі, починаючи з 24 лютого 2022 року, дати повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Щоб користуватися потягами PKP Intercity, українські біженці мають взяти безкоштовний квиток у касі або у кондуктора. При цьому треба пред’явити закордонний паспорт, де має стояти штамп про дату перетину кордону (не раніше 24 лютого 2022 року) або інший документ, що посвідчує особу: внутрішній український паспорт, водійське посвідчення, студентський квиток.

Але якщо у касі ви показуєте не закордонний паспорт, а інший документ, тоді потрібно надати підтвердження про отримання номера PESEL з поміткою UKR або пред’явити квиток (паперовий або в смартфоні) на потяг з України до Польщі (з іменем та прізвищем пасажира).