Саміт G20: у США дискутують щодо реакції на можливу участь Путіна

У Білому домі тривають дискусії щодо участі США у саміті G20 в Індонезії, на який може прибути російський президент Володимир Путін.

За словами офіційних осіб, навряд чи рішення буде ухвалене найближчим часом. Зараз чиновники зважують наслідки недопуску Росії до саміту. Про це повідомляє CNN.

29 квітня прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що президент США Джо Байден публічно висловив свою незгоду з участю Путіна у саміті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У британській розвідці розсекретили подальші плани Путіна

За її словами, поки надто рано говорити про те, як виглядатиме саміт.

“До нього ще шість місяців. Тому ми не знаємо… ми не можемо передбачити зараз, як це виглядатиме”, – сказала Псакі.

У США переконані, що G20 колективно не вижене Росію, оскільки рішення потребує консенсусу.

Псакі вважає, що найімовірніше, Індонезія запросила Путіна ще до вторгнення Росії в Україну. Проте у заяві президент країни наголосив на єдності країн-членів.

Індонезія запросила російського президента Путіна взяти участь у саміті G20. Так само було запрошено і президента України Володимир Зеленського.

“Індонезія хоче об’єднати G20. Не допускайте розколу. Мир і стабільність є ключем до відновлення та розвитку світової економіки”, – заявив президент Індонезії Джоко Відодо.

Білий дім приватно передав Індонезії, що Росію не можна допускати до саміту G20. Водночас США вітають запрошення України на цей саміт. Планується, що вона візьме учать у заході в якості гостя.