Через опір ЗСУ росіяни відстають від графіка – Пентагон

Українські військові продовжують відбивати атаки ворога на сході України, чим порушують усі плани російських сил. Окупанти відстають від графіка, який встановило їхнє командування.

Про це повідомив під час телефонного брифінгу високопоставлений представник Пентагону.

“Ми вважаємо, що росіяни зараз перебувають принаймні на кілька днів позаду від позицій, де вони б хотіли бути”, – зазначив представник оборонного відомства США.

Він уточнив, що це узагальнена оцінка, оскільки ситуація відрізняється на різних напрямах, де російські сили намагаються вести наступальні операції. Зокрема, на сході України росіяни мали наміри бути набагато попереду з точки зору повного оточення українських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеченці пострілялися з бурятами під Чорнобаївкою: Арестович назвав переможців

За словами представника Пентагону, росіяни намагаються створювати умови для поступового масштабного наступу, завдають авіаційних та артилерійських ударів по українських позиціях. Однак ці удари не є настільки успішними, як розраховувало російське командування. Зрештою це призводить лише до обмежених просувань на сухопутній території.

На Донбасі окупанти роблять усе, щоб знищити будь-яке життя на цій території. Постійні жорстокі бомбардування, російські удари по інфраструктурі та житловим районам свідчать, що Росія хоче зробити цю територію безлюдною.