У Росії вибухнув завод, де виробляли вакцини від коронавірусу

У російському місті Курган на заводі “Синтез” стався потужний вибух. Заклад входить до десятки найбільших у РФ фармацевтичних підприємств.

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Вибух стався наприкінці робочого дня у п’ятницю, 29 квітня. Інцидент трапився через вибух парів метанолу на третьому поверсі виробничої будівлі, але його причини ще не з’ясовані. Після вибуху виникла пожежа, яка охопила близько 200 квадратних метрів частково зруйнованого цеху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Пацанів наших по*башило. 26 900 мертвих за два місяці” – перехопили розмову окупанта

Травми отримав один із співробітників, якого екстрено госпіталізували.

Будівля заводу зазнала серйозних пошкоджень, хоча несучі конструкції, за попередніми даними, не постраждали. Очевидці стверджують, що одразу після вибуху бачили над заводом жовту хмару.

Завод “Синтез” входить до холдингу “Біннофарм Груп”, який є виробником вакцини від COVID-19 “Супутник V”, а також препаратів для лікування та профілактики коронавірусу.

25 квітня на нафтобазі у Брянську спалахнула пожежа. Загорілася нафтобаза компанії “Дружба”. Пізніше стало відомо про ще одну пожежу – на території військової частини. 27 квітня у районі села Стара Нелідівка, що Бєлгородській області Росії, горів склад боєприпасів.