У Зеленського уточнили інформацію про нову братську могилу

Президент України Володимир Зеленський обмовився, розповідаючи журналістам про масові поховання на Київщині.

“Президент інтонаційно не відокремив дві тези. Перша – сьогодні біля Бучі справді знайшли нову братську могилу, зараз її досліджують. Друга: 900 – це приблизна кількість тіл, знайдена в тій місцевості”, – повідомив прес-секретар президента Сергій Никифоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закінчується ексгумація: кожен третій загиблий у Київській області – з Бучі

Речниця поліції Київської області Ірина Прянішнікова також спростувала інформацію про братську могилу з 900 тілами цивільних.

“Станом на 29 квітня загалом виявлено 1187 тіл жертв російської армії на території Київщини. Ймовірно президент мав на увазі цю загальну цифру ось він і сказав, що понад 900. Але не було такого захоронення, щоб в одній ямі лежало 900 тіл людей”, – повідомила вона в коментарі “Суспільному”..

В інтерв’ю польським ЗМІ президент повідомив про чергове масове поховання близько 900 цивільних осіб у Київській області на території, яка була під тимчасовим контролем окупантів у березні.

“Було стільки вбитих, що попри те, що вони спалили, знов знайшли зараз могилу 900 людей в Київській області. Скільки людей загалом загинуло – ніхто не знає”, – сказав він.