Зеленський запропонував Європі електроенергію в обмін на газ

Україна може допомогти державам Європи, недорого продаючи електроенергію.

Про це Володимир Зеленський заявив під час спілкування із польськими журналістами, інформує 24 канал. Він вказав, що атомна генерація України дуже велика. За його словами, ми зможемо продавати електроенергію за нормальними цінами, а не штучними для якогось заробітку.

«Греції, комусь ще може не вистачати електричної енергії, наша генерація дуже допоможе. Поки що є технічні складнощі через те, що у нас війна — ми не можемо розвиватися і запровадити ці можливості багатьом країнам. Але і Молдові, і Румунії — іншим країнам ми допоможемо з цим», — зазначив Президент України.

Президент розповів, що зараз в українському бюджеті існує дефіцит «десь 5 – 7 мільярдів євро на місяць», і ці гроші треба десь брати. «Зараз програми МВФ, Євросоюзу, якими ми витягнемо цю ситуацію, але потім нам треба торгувати, експортувати. Електрична енергія нам допоможе. Ми з радістю будемо давати можливість не залежати від Росії та давати електроенергію і на взаємних дружніх відносинах можемо отримувати той недостатній для нас об’єм газу з Європи. Давати електроенергію, а отримувати газ. Такі речі плануються»,
– додав президент.