Компаніям також відшкодовуватимуть знищене окупантами майно

Юридичні особи зможуть подавати заявки про пошкоджене або зруйноване майно в застосунку “Дія”.

“Уже найближчим часом юридичні особи також зможуть подавати заявки в “Дії”, аби уряд почав формувати детальний реєстр пошкодженого та знищеного майна”, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 29 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подати заяву про пошкоджене майно

Також Кабмін затвердив документ, який визначає першочергові категорії переселенців для надання житла. Зокрема, пріоритет отримують багатодітні родини, вагітні жінки, сім’ї з дітьми, люди, які втратили працездатність, і пенсіонери.

Держава буде викуповувати житло для тимчасового проживання таких родин і ремонтувати житлові будинки, аби там розселяти людей.

Українці подали понад 100 тисяч заяв на відшкодування зруйнованого майна.

Через агресію Росію сума збитків інфраструктури в Україні досягла $84,8 млрд, проте загальні сягають $600 млрд станом на 18 квітня. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування і пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на $4,45 млрд.

Кількість збитків за останній тиждень зросла через постійні обстріли підприємств. Також в оновлених розрахунках уточнили вартість пошкодженого та зруйнованого житлового фонду – $28 млрд.