На Житомирщині викрили трьох колаборантів

У Житомирській області поліція викрила трьох колаборантів. Вони поширювали антиукраїнські тези.

Про це повідомляє Національна поліція України в Telegram.

У діяльності на користь держави-агресора правоохоронці викрили 59-річну жительку обласного центру. Жінка в соціальних мережах поширювала відео- й текстову антиукраїнську інформацію, розміщену на ворожих інтернет-ресурсах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вкрали скіфське золото з музею Мелітополя “задля його порятунку”

54-річний житомирянин, працюючи у фітнес-клубі, пропагував серед учасників тренувань “русский мир”. Чоловік просто під час занять заявляв, що “росіяни братній народ і прийшли з миром для заміни чинної влади на лояльну до РФ, і українському народу так буде краще”.

За місцем проживання чоловіка провели обшук. З його помешкання вилучили ймовірні свідчення його протиправної діяльності, зокрема куртку з військовими емблемами РФ і флеш-носії.

Ще один прихильник “русского мира”, 66-річний житель обласного центру, наприкінці березня, перебуваючи у приміщенні дошкільного дитячого закладу, у присутності інших людей переконував, що “Путін хоче нас врятувати від бандерівців” і допомогти нашій країні. Та антиукраїнські лозунги.

У тимчасово окупованому селищі Новоайдар Луганської області знайшли вбитим місцевого колаборанта Павла Шароградського. 25 квітня він зник. Незабаром зрадника знайшли з простріленою головою та пораненнями на тілі.