Ворог продовжує перегруповуватися і нарощувати систему вогневого ураження – Генштаб

Триває 65-та доба, відколи РФ веде проти Україну повномасштабну війну.

Ворог продовжує наступати у Східній операційні зоні з метою встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей і утримувати коридор з тимчасово окупованим Кримом. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

“На Донецькому і Таврійському напрямках підрозділи противника намагаються вести наступ на Лиманському, Сіверськодонецькому та Попаснянському напрямках. Противник продовжує спроби встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна і здійснює підготовчі заходи до просування на Сіверськодонецьк. Противник продовжує артилерійські обстріли наших військ”, – зазначають.

На Маріупольському напрямку російські загарбники продовжували завдавати авіаційних ударів по місту.

“Основні зусилля (ворог. – Gazeta.ua) зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”, а також здійснював перекидання частини підрозділів з Маріупольського на Курахівський напрямок”, – повідомляє Генштаб.

На Волинському і Поліському напрямках збройні сили Республіки Білорусь продовжують посилювати ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається не допустити перегрупування ЗСУ – Генштаб

“Відзначалося проведення перевірки готовності авіаційних компонентів чергових сил і засобів системи протиповітряної оборони Республіки Білорусь”, – додають у вечірньому зведенні.

На Південнобузькому та Бессарабському напрямках російські окупанти намагаються вести бойові дії, аби покращити тактичне положення.

“(Росіяни. – Gazeta.ua) продовжують здійснювати перегрупування, нарощувати систему вогневого ураження, вдосконалювати інженерне обладнання позицій”, – наголошує Генштаб.

На Ізюмському напрямку противник діє “силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії, 68 армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ”.

“Основні зусилля ворог зосереджує на веденні розвідки та завданні вогневого ураження підрозділам Збройних сил України. Для забезпечення додаткового перекидання військ на Ізюмському напрямку окупанти наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець”, – підкреслюють у зведенні.

У невизнаному Придністров’ї РФ продовжує поширювати через прокремлівські ЗМІ інформацію “щодо загрози населенню регіону з боку України”.

“Зокрема, поширюються повідомлення про черговий випадок застосування українських БПЛА над складами боєприпасів”, – додають.

Втрати російських окупантів в Україні на 29 квітня становлять приблизно 23 тис. осіб. Точні дані встановлюють.