У Бучі знайшли ще тіла вбитих цивільних

На звільнених від російських окупантів землях продовжують виявляти свідчення жахливих воєнних злочинів і катувань мирного населення. 1187 тіл мирних мешканців Київщини, які загинули від рук російських терористів, уже виявили правоохоронні органи.

З них 412 – це тіла закатованих і вбитих жителів Бучі, повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

Учора на Київщині знайшли 26 тіл загиблих. Розбирання завалів і пошук убитих тривають. Ще понад 200 осіб залишаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як Київ долає наслідки ракетного удару

У Тростянці на Сумщині слідчі задокументували близько 20 фактів катування російськими військовими місцевого населення. У місцях, де людей піддавали тортурам, виявили кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові.

Росіяни й бойовики так званих Л/ДНР забирали людей і стріляли у тварин.

“Закликаю Комісію ООН із розслідування порушень прав людини під час воєнного вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів і порушень прав людини Росії в Україні”, – написала Денісова.

Внаслідок ракетного обстрілу житлового будинку 28 квітня в Шевченківському районі постраждали 10 осіб, чотирьох госпіталізували.