В ОБСЄ закликали Молдову до стриманості та діалогу з Придністров’ям

Чинний голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау закликав до стриманості у зв’язку з напругою у невизнаному Придністров’ї.

Відповідна заява опублікована на сторінці чиновника у Twitter.

«ОБСЄ підтримує людей на обох берегах Дністра, працюючи задля миру і стабільності у Молдові. Закликаю усіх утриматись від будь-яких дій чи заяв, які можуть ще більше посилити напругу та погіршити безпекову ситуацію в регіоні. Ми рішуче підтримуємо продовження орієнтованого на результат діалогу між двома сторонами», – заявив Рау.

Нагадаємо, делегації офіційного Кишинева та невизнаного Придністров’я зустрілися для перемовин у Варниці 28 квітня. Зустріч було призначено на тлі провокацій.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель виступив із заявою після провокацій у невизнаному Придністров’ї. Він закликав усі відповідальні сторони уникати дестабілізації ситуації, а також зазначив, що подія шкодить безпеці Молдови.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко оцінив можливість наступу російських окупантів в Україні зі сторони Придністров’я. Поблизу кордону наразі не спостерігається формування росіянами угруповання для відновлення наступу в напрямку Чернігівської та Сумської областей.

На Одещині сили силами територіальної оборони та військових на тлі провокаційних дій рф у придністровському регіоні Молдови було ухвалено рішення посилити державні кордони.