Відома британська мережа готелів планує піти з російського ринку

Відомий британський готельний оператор InterContinental Hotel Group (IHG) планує покинути російський ринок. На даний момент компанія веде переговори з власниками російських готелів про розірвання договорів на управління.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на власні джерела.

Відразу три джерела повідомили, що InterContinental Hotel Group на даний момент веде переговори з власниками російських готелів про розірвання договорів на управління. У штаб-квартирі IHG інформацію поки не коментують.

IHG готова повністю згорнути бізнес в Росії через політичні ризики, відзначають джерела.

Щоб уникнути штрафів, компанія збирається домовитися з власниками об’єктів про розірвання контрактів за угодою сторін, стверджує співрозмовник видання.

IHG входить до трійки найбільших міжнародних мереж на готельному ринку Росії. Оператор управляє 29 готелями сумарним фондом 6,6 тисячі номерів. Серед його брендів в Росії – Holiday Inn, InterContinental, Crowne Plaza та Indigo.

10 березня IHG оголосила, що через російське вторгнення в Україну призупинить інвестиції, будівництво і відкриття нових готелів в Росії, а також закриє свій московський офіс.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на відмову Nestle припинити свою діяльність у Росії. За його словами, таким чином компанія дозволяє Москві продовжувати війну у Європі.

Директорів фінських підприємств, які  працюють на території Росії, викликають на допити в прокуратуру, погрожують їм строками. Так країна-агресор сподівається завадити їм піти з ринку.