Без ковбас і сосисок: на росіян чекає новий дефіцит

М’ясопереробники в Росії попереджають про можливий дефіцит ковбас і сосисок уже через три місяці.

Причиною є анонсована на початку квітня заборона Євросоюзу на постачання до РФ оболонок, необхідних для виробництва цих продуктів, повідомляє російське видання “РБК”.

“Заборону на постачання штучних ковбасних оболонок із затверділих білкових та целюлозних матеріалів ЄС запроваджує з 10 липня. 2021 року на частку ЄС припадало майже 73% імпорту ковбасних оболонок, які є необхідним компонентом для виробництва ковбасних виробів, оскільки ті надають їм форму та захищають від впливу навколишнього середовища”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Gucci, Hugo Boss, Miu Miu: власник низки парфумерних брендів іде з Росії

Найбільшими постачальниками оболонок до РФ були Іспанія, Німеччина, Франція, Бельгія та Польща. У російських компаній, що встигли замовити оболонку до 9 квітня, запасів вистачить приблизно на три місяці, а потім може виникнути дефіцит.

“Через запроваджені ЄС санкції м’ясопереробні заводи в Росії найближчим часом зіткнуться з відсутністю належного обсягу пакувальних матеріалів для різних видів ковбас. Російське виробництво не зможе повністю задовольнити попит, тож відсутність компонентів для їхнього випуску призведе до суттєвого скорочення асортименту ковбасних виробів”, – пише видання.

Швейцарська компанія з виробництва товарів особистої гігієни та здоров’я Essity, що володіє торговими марками Zewa, Libresse і Libero, йде з російського ринку. Компанія закриває в Росії три фабрики, де виготовляла продукцію.