931 населений пункт звільнили від російських окупантів – Зеленський

Станом на 25 квітня вдалося деокупувати вже 931 населений пункт.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

“Станом на цей час вдалося деокупувати вже 931 населений пункт. Ще багато міст і громад перебувають під тимчасовим контролем російської армії. Але я не маю сумнівів, що це лише питання часу, коли ми звільнимо нашу землю”, – сказав президент.

Також Зеленський розповів про мужність українського народу і про відзнаки українських захисників.

“За 2 місяці бойових дій 9 тисяч 781 захисник України був відзначений державними нагородами. Звання Героя України присвоєно 142 нашим захисникам”, – повідомив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угруповання “Схід” поділилося досягненнями за день

Українці й українки проявили по-справжньому масову готовність захищати державу. Будь-якого віку, будь-якого майнового стану, будь-якої освіти українці й українки однаково стали на захист держави.

“Ця війна стала по-справжньому народною для України. І показала, що на всій нашій території від сходу до заходу, від півночі до півдня українська ідея однаково сильна, однаково всенародна”, – додав він.

20 квітня в боях з російськими окупантами в Херсонській області загинув майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби Іван Бідняк. Вічна пам’ять українському Герою! Щирі співчуття рідним і близьким.