Прокуратура встановила імена майже всіх росіян, які чинили звірства у Бучі

Працівники Бучанської окружної прокуратури майже завершили встановлювати особи російських терористів, які чинили звірства у Бучі Київської області.

Встановлюють їхні дані, після чого ідентифікують особу. Про це під час телемарафону UAразом заявив керівник Бучанської окружної прокуратури Руслан Кравченко.

“Вже є напрацювання, ми знаходимся по деяким воєнним на фінішній прямій”, – сказав він.

Слідчі та оперативники встановлюють, зокрема, їхні імена, призвіща, по-батькові, особисті номери, контакти. Псля цього встановлюються фото та більш детальна інформація про кожного окупанта.

“Після окупації знайдено та оглянуто 298 тіл з прямим ознаками вогнепальних та осколкових поранень”, – додав Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закінчується ексгумація: кожен третій загиблий у Київській області – з Бучі

За його словами, тіла оглядають на місці виявлення та збирають речові докази. Далі у судмедустанові проводять повторний огляд та розтин за участю слідчих прокурорів та експертів. Крім того, відбуваються допити свідків та потерпілих.

Також за допомогою дронів та спецтехніки обстежили всю територію міста.

“Експертиза відповість на питання, скільки військова агресія Російської Федерації завдала збитків Бучі, та доведе, що усі збитки та руйнування спричинені саме зброєю військ РФ”, – підсумував він.

Десятки мирних жителів на Київщині, які загинули від рук російських військових, вбили крихітними металевими дротиками – флешетами. Більшість загиблих – із Бучі та Ірпеня.