На Великдень окупанти депортували з Маріуполя до Росії 149 українців – серед них є діти

У неділю, 24 квітня, російські загарбники примусово вивезли з Маріуполя до Росії 149 громадян України.

З них – 23 дітей. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram.

Він зазначив, що депортація посилюється на тлі зривів реальної евакуації мирних мешканців у безпечні місця в Україні. За його словами, терористи хочуть обмежити кількість людей у місті та розселити їх у районі морського порта для забезпечення його обслуговування.

“З самого початку ми наголошували, що єдина та головна мета (росіян – Gazeta.ua) контролю над Маріуполем є доступ до порту, як найглибшого на Азовському морі. І облаштування там військової бази. Все це має обслуговувати обмежена кількість населення. Тепер бачимо тенденцію до підтвердження та реалізації”, – заявив Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська церква допомагає окупантам депортувати українців до РФ

Також окупанти звітують про нібито гуманітарну допомогу маріупольцям, яких у місті залишилось близько 100 тис. осіб. В офіційних звітах сателітів йдеться, що на Великдень містянам роздали 5650 продуктових наборів та 140 дитячих наборів. У підсумку, це означає, що один такий набор призначений для 17,7 людей.

Міноборони РФ заявило, що Росія депортувала вже понад 951 тис. українців із початку повномасштабного вторгнення в Україну. 23 квітня Росія вивезла з районів України та території, окупованої незаконними збройними формуваннями так званих ЛДНР, 16 838 осіб, із них 1402 дитини.