6 найнезвичніших піц у світі

Піца у Львові страва, без якої сьогодні складно уявити собі не лише свято, але й будній день. А якщо ви вже спробували усі варіанти трикутничків, що готується не лише у місті, а й у всій Україні, тоді саме час дізнатись, що незвичного куштують у інших куточках світу.

Які оригінальні піци полюбляють у світі

Серед страв, які є найбільш поширеними, є саме піца. Львів не єдине місто, де можна побачити велетенську різноманітність її оригінальних варіантів, оскільки її полюбляють навіть у Токіо, Чикаго, Парижі та інших містах, де вона має свої, унікальні рецепти.

Шоколадна
Батьківщиною цієї страви є, як не дивно, Бельгія. Там вона має назву “шоколадна піца з медовими сотами”, оскільки має зовнішній вигляд, який ідентичний справжнім бджолиним сотам. А щоб страва була ще смачнішою, до шоколадної начинки додавали близько шістнадцяти кульок з вишуканого білого шоколаду. Однак найдивнішим є те, що таку піцу відносять до вегетаріанських, а ще вона може зберігатись майже цілий рік!

Болотна
Ні, вона не зеленого кольору й не містить зелені або інших інгредієнтів, про які ви подумали. Насправді болотною її назвали тому, що до її складу внесли види м’яса тварин, що традиційно мешкають у цій американській місцині, а саме крокодилів, жаб та пітонів. Також до складу незвичної піци входить сир моцарела й часниково-томатний соус.

Весела
Цю страву можна зустріти на Камбоджі, й вона справді підіймає настрій, але не своїм зовнішнім виглядом. Річ у тім, що до її складу входить дрібка марихуани, а точніше її подрібнене листя, що має незвичний аромат та смак.

Австралійська
Що особливого пропонують у піцеріях Австралії? Наприклад, трикутнички, які містять у собі мікс оригінальних інгредієнтів, які більше ніде не зустрінеш м’ясо страуса ему, кенгуру та навіть крокодила. Досить схоже на “болотну”, про яку ми писали вище, однак ще більш незвична та смачна!

Кокосова
У Коста-Риці можуть потішити справді оригінальним рецептом, який навіть входить до переліку традиційних у цій державі. Для приготування використовують такі інгредієнти, як ніжний крем-сир, що поєднується разом з карі, м’ясом креветок та стружкою зі свіжого, молодого кокоса.

Бургерна
Вперше про таку піцу заговорили в Абу-Дабі, й лише потім, після того, як вона сподобалась місцевим туристам, її привезли до Америки. Незвичним є саме її зовнішній вигляд, який справді нагадує традиційний бургер, що зібраний шарами. До її складу увійшла традиційна яловичина, цибуля, часник, помідори, а також кілька соусів на вибір клієнта.

Замовити піцу у Львові з доставкою

А для того, аби поласувати незвичними або традиційними варіантами, зверніть увагу на ресторан Смакі-Макі.

У меню можна віднайти звичні рецепти у вигляді Маргарити або Карбонари, а також страви, що включають до свого складу солодку грушу, морепродукти або веганський мікс овочів.
Діє також й власна доставка за допомогою кур’єрів, а у випадку їх запізнення можна буде отримати бонусні бали на персональний рахунок. А якщо у вас День народження заклад запропонує безкоштовний подарунок у вигляді смачної піци!