30 атак ворога за добу: Генштаб назвав напрямки, де тривають найзапекліші бої

Найбільш напружена обстановка спостерігалася на Бахмутському та Авдіївському напрямках в Донецькій області.

Минулої доби, 8 жовтня, українські військові відбила там понад 30 атак противника. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 9 жовтня.

“Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій Сил оборони на окремих напрямках, періодично наступає. За добу відбулося майже 40 бойових зіткнень. Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку БпЛА”, йдеться у зведенні.

Протягом 8 жовтня окупанти продовжили гатити по містах і селах України. Завдали три ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснили понад 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

“Обстрілу зазнали понад 30 населених пунктів. Зокрема, Харків, Часів Яр, Попівка, Грабовське, Макіївка, Спірне, Білогорівка, Іванград, Опитне, Кліщіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Нікополь, Урожайне та Давидів Брід.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України”, додали в Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник обстрілював з мінометів та ствольної артилерії.

На Сіверському напрямку “прильоти” фіксували в районах населених пунктів Липівка і Миколаївка Чернігівської області та Лісне і Рясне Сумської області.

На Слобожанському напрямку Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Огірцеве, Глибоке, Зелене, Стариця, Тернова та Чугунівка.

На Краматорському напрямку гатили росіяни в районах Першотравневе, Новоєгорівка, Макіївка, Нове, Терни, Серебрянка, Білогорівка та Григорівка.

На Бахмутському напрямку Верхньокам’янське, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зайцеве, Вершина, Зеленопілля та Опитне. На Авдіївському напрямку Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура понад 25 населених пунктів. Серед них – Солодке, Зелене Поле, Новосілка, Вугледар, Побєда.

Доповнюється…