7 кімнатних рослин, які очищають будинок від пилу у короткий час

Багато кімнатних рослин можуть очищати повітря будинку чи квартири. Вони збирають пил, задимлення.

Але листя вазонів потрібно теж витирати, щоб вони ефективно очищували повітря.

Які рослини це роблять найкраще, розповість Gazeta.ua.

Спатифіллум

Його називають “жіночим щастям”.

Ця густа рослина здатна справлятися з безліччю токсинів, таких як бензол, чадний газ, формальдегід і аміак. Спатифіллум може підвищувати вологість повітря та очищувати повітря від пилу. Тому важливо влаштовувати для квітки душ та протирати листки від пилу.

Фікус еластік

Каучукові рослини це чудовий вибір, щоб підтримувати чистоту у домі. Вони не вимагають особливого догляду. Частинки пилу осідають на листі і не поширюються по кімнаті. Вазон можна ставити у місця, де найчастіше перебувають люди, наприклад, у вітальні чи на кухні.

Фікус потрібно вчасно поливати, тому що через сухість ґрунту, рослина може скидати листя. Але занадто частий або рясний полив може призвести до того, що листя почнуть жовтіти і опадати.

Алоє

Алоє не тільки має лікувальні властивості, а є й дуже хорошим очисником повітря у кімнаті.

Алоє поглинає до 90% формальдегіду, що виділяється всередині приміщення. Відомо також, що листя алоє виділяють велику кількість фітонцидів, які впливають на організм людини. Під їх впливом зміцнюється імунітет людини і поліпшуються процеси мислення.

Драцена

Драцена також одним з найкращих очисників повітря в домі. Так як дана рослина поглинає в себе близько 70% шкідливих речовин з повітря таких як формальдегід, ксилол, бензол і трихлоретилен, і знешкоджує їх. Особливо необхідна драцена в кімнатах, вікна яких виходять на проїжджу частину.

Сансевієрія, або “тещин язик”

Сансевієрія поглинає оксиди азоту і формальдегіди. Є вдалим вибором для будь якого приміщення – підійде як для дитячої кімнати так і для кухні.

Сансевієрія здатна позитивно впливати на імунітет людини і захищати від токсинів, які виділяються лінолеумом і синтетикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заберіть скляну вазу з підвіконня: є просте пояснення

Диффенбахія

Диффенбахія бореться з небезпечними речовинами які виділяються з паркетної підлоги – ксилол і толуол. Також рослина ефективно поглинає формальдегід.

Хлорофітум чубатий

Цю рослину також часто називають павуком, через її велику кількість листя.

Це одна з найкращих рослин-фільтрів. Вона здатна самотужки очищати повітря у кімнаті площею до 10 метрів квадратних. Розсіяне, м’яке світло без прямого сонця ідеальний варіант для хлорофітумів. На південних вікнах та при надмірному затінку рослина деформується та знебарвлюється.

Регулярне прибирання запорука чистого та охайного дому. Деякі поверхні можуть стати справжніми розсадниками бактерій та плісняви, якщо їх вчасно не відмивати.

Кожен встановлює зручний для себе режим та графік прибирання. Можна спробувати метод 20/10. Він не підійде для екстрених випадків, коли лад в домі слід навести в короткі терміни, однак стане у нагоді, якщо у вас є довгі вихідні, які ви можете присвятити прибиранню
Правило 20/10 полягає у тому, щоб робити короткі перерви між справами: 20 хвилин на прибирання, 10 хвилин на відпочинок.